Massage

 

Priser

50 min: Kr. 425,00
25 min: Kr. 260,00

Bemærk: Udeblivelse uden afbud betales som 1 behandling

 

Betaling

Jeg foretrækker bankoverførsel til konto:
Reg. nr. 0400 Kontonr. 4021027567.
Ellers kontant.

Om behandlingen

Der er altid en god grund til at få massage. Jeg har specialiseret mig i triggerpunktbehandling og kombinerer med asiatiske teknikker som Gua Sha og Cupping. Massage kombineres også gerne med akupunktur.


Når massørens hænder bevæger sig henover din hud, opstår der friktion, dels mellem massørens hænder og din hud, men også mellem dine vævslag. Dette igangsætter en varmeudvikling, der resulterer i forskellige gavnlige processer i din krop.


Disse processer er det, jeg kalder de 6 gode grunde til at få massage:

 1. Blodgennemstrømningen øges - man taler om massagens pumpeeffekt, der "tømmer" det iltfattige blod fra vævet og erstatter det med iltrigt blod.
 2. Udvidelse af blodårerne (vasodilatation) giver øget vævssmidighed
 3. Øget stofskifte
 4. Øget lymfedrænage - affaldsstoffer og myoser fjernes
 5. Udspænding af muskler og fascier forlænger musklen, hvilket afhjælper spænding i muskulaturen (Fascie = musklens bindevævshinde)
 6. Udskillelse af endorfin og stimulation af hudens følenerver skaber smertelindring og afslapning

OBS: Også ansigtsmassage og behandling af halsmuskulatur. Skærer du tænder, er sådan en behandling et must.


Gør det ondt?

Det føles som regel rart, at få trykket i de ømme triggerpunkter. Hvis triggerpunktet er aktivt, vil du mærke udstråling i de områder triggerpunktet aktiverer. Du kan f.eks. mærke hovedpine frontalt eller bag øjnene, hvis du bliver behandlet på din store halsmuskel (Sternocleidomastoideus). Dette er forbigående og opløses, når jeg holder op med at trykke i punktet.


Hvor mange behandlinger skal der til?

Ofte er 2-4 behandlinger nok til at skabe stor lindring. Nogle gange vil 1 enkelt triggerpunktbehandling være nok. Der er den enkle tommelfingerregel, at jo længere du har gået med problemet, desto længere tid, tager det at behandle.


Jeg har mange klienter, der vælger vedligeholdelsesbehandling, når deres problem er løst. Det vil sige, at de kommer med 3, 4, 5, eller endog 6 ugers mellemrum og får en vedligeholdelsesbehandling. På denne måde undgår de tidligere problematikker i musklerne.


Hvor virker massage?

 • du har smerter i muskler og/eller led
 • du har et arbejde med ensidige og gentagne bevægelser, der belaster dine muskler
 • du har været i gang med hurtige, ukoordinerede bevægelser, der har givet dig et "hold", f.eks. i nakken eller lænden
 • du sidder ved computeren dagen lang
 • du har "overtrænet"
 • du har lavet for hård udspænding
 • du har været udsat for kulde og træk
 • du er stresset
 • du er i sorg
 • du bare har lyst til at gøre noget sundt for din krop

SPØRG ALTID LÆGEN FØRST

, hvis:
 • Du har diabetes
 • Du har gigt i en eller anden form
 • Du har cancer
 • Du har åreknuder

Normalt kan du ikke få massage, hvis du har én af følgende tilstande/sygdomme. Igen spørg din læge, hvis du er i tvivl:

 • Du lider af en hjertesygdom eller har haft en eller flere blodpropper
 • Du har forhøjet blodtryk
 • Du har kunstige blodkar eller blødersygdomme
 • Du har knogleskørhed
 • Du har dårlige nyrer

Du kan læse meget mere om massage på siden Artikler.


Fotos: Jesper Damgaard-Iversen


Hvad er Gua Sha?

Gua Sha er en af de teknikker, jeg har været allermest begejstret for af få ind i min klinik. Det er en asiatisk presse-stryge teknik, der hurtigt og effektivt løsner smerte og krampe i muskulaturen og fremmer normal cirkulation i muskler, væv og organer.


Gua betyder ”at skrubbe/skrabe” eller ”presse/stryge”. Sha refererer til den blokering af blod i væv og muskulatur, der er i de områder, hvor klienten oplever stivhed og smerte. Sha er også de små røde pletter, der rejser sig ved applikation af Gua Sha grundet blodstase.


Som du kan se på billederne giver behandlingen blodudtrædninger, såkaldt petechiae. Disse forsvinder normalt i løbet af 4-6 dage. Jeg spørger altid inden, jeg applikerer Gua Sha, det kan jo være du skal i svømmehal og ikke har lyst til at gå rundt med Sha på kroppen ☺ OBS: Der går naturligvis ikke hul på huden!


Gør det ondt?

Det kan det gøre. De fleste klienter oplever dog, at det er ”en lettelse” at få Gua Sha, fordi det virker så hurtigt på muskulaturen. Ligesom ved al anden massage kan der være kortvarig efterfølgende ømhed (ca. 24 t efter).

(Primær kilde til denne tekst er Arya Nielsens bog: Gua Sha – A Traditional Technique for Modern Practice).


Til toppen


Hvad er cupping?

Det er en gammel asiatisk teknik, hvor man ved hjælp af sugekopper skaber et vakuum på dele af kroppen. Det gavner huden, aktiverer blod og lymfe simultant, hvilket resulterer i øget blodcirkulation og lymfedrænage. Kan have effekt på såkaldt ”appelsinhud”.


I min praksis bruger jeg både ”stillestående” cupping, ofte anbragt over akupunkturpunkter eller triggerpunkter og/eller såkaldt ”moving cupping”, hvor kopperne typisk anvendes som et massageredskab og bevæger vævet i dybden. Denne teknik bruger jeg også til massage af meridianerne, hvis jeg finder det gavnligt.


Alt efter, hvor hårdt sug, der bruges, vil behandlingen efterlade cirkelrunde sugemærker på kroppen, der fortager sig i løbet af få dage.


Gør det ondt?

Cupping gør som regel ikke ondt med undtagelse af et tilfælde: Ved behandling af ”appelsinhud”. Dette fordi denne behandling kræver et ret kraftigt sug og kopperne samtidig bevæges over huden.

(Primær kilde til denne tekst er Ilkay Zihni Chirali: Traditional Chinese Medicine – Cupping Therapy)


Til toppen